Запечений хек з овочевою начинкою та на подушці з томатним соусом
Якось в мене був невеликий набір продуктів. (Сильними морозами не дуже хочеться йти з дітьми за продуктами.) Тому рятують міні-запаси в холодильнику, морозильнику та ящичком з городиною. От що вийшло в мене шляхом "засвічення лампочки" + "я його слепила из того что было":)))

Хотіла зробити як запіканку - з різними шарами, і щоб риба була не стейком, а з цікавою начинкою всередині. Соус зі звичайного помідора з кріпом; жаль, що наразі був лише тепличний, тому і колір такий неяскравий.
Але результат був надзвичайно втішним та смачним - всім рекомендую! Тому і вирішила поділитись власним рецептом в своєму кулінарному блозі "Lovely cooking home".
В мене були ось такі
Інгредієнти:половинка однієї великої рибини хек (другу половину приготувала в клярі на сковорідці)
7 великих картоплин
половинка великої цибулини
гриби шампіньони (десь 2 шт.)
половинка жовтого перцю
Для начинки:
стебло цибулі-порей
друга половинка жовтого перцю
гриби шампіньони (десь 4 шт.)
1 ст. л олії

Для томатного соусу:
Один помідор обдати кип'ятком, зняти шкірку. Порізати на кілька частин і "розмолоти" блендером. 3 гілочки кріпу помити, підсушити, дрібно нарізати. До пюре додати кріп, сіль та перець, добре перемішати. Соус готувати перед подачею, зберігати в холодильнику.
Як готувати?
Далі викласти півкільцями дріннонарізану цибулю та смужки перцю. Потім пластинки грибів нарізаних. Шар з картоплі посолити та поперчити. (Верхні гриби теж трохи посолити)
В серединки стейків риби викласти вже не гарячу начинку. Поставити в розігріту духовку, запекти до готовності (не більше 20 -25 хв) риби та картоплі. Температуру робила в духовці приблизно 160-170 С.
Ось після запікання.
Ось так змогла подати:
Всім бажаю теж смачного! Спробуєте - дійсно переконаєтесь, що дуже смачно!
Коментарі
Дописати коментар