ТОРТ З НАЛИСНИКІВ (млинцевий торт) З ВАНІЛЬНИМ ТВОРОЖНО-ВЕРШКОВИМ КРЕМОМ ТА ПОЛУНИЧНОЮ І СМОРОДИНОВОЮ ПРОСЛОЙКОЮ

Зацікавились?!



Давно мала маленьку мрію - зробити простий млинцевий торт в сучасному оформленні. Завжди
відкладала на потім чи пізніше. Але Масляниця 2018 р. та сайт http://charivne.info все змінили http://charivne.info/rivne-news/31873-maslyana-2018-rivnyany-dilyatsya-rodynnymy-retseptamy-smachnykh-mlyntsiv-foto-vIdeo
молоко (свіже, краще домашнє) - 800 мл
яйця великі - 4 шт. (в мене 2 домашні і 2 магазинні)
цукор - 5 ст.л.
олія - 5 ст.л.
сіль - неповна 1 ч.л.
борошно - приблизно 3 скл.
1. Змішати яйця, молоко, цукор і олію (краще міксером). Борошно додавати в кілька прийомів і перемішути міксером. Дати тісту 10 хв відпочити на столі або 30 хв в холодильнику (тим часом можна зайнятись кремом і ягідними прослойками, чи своїми справами
🙂). Потім ще раз збити міксером і для кращого результату (щоб не було грудочок) процідити через сито (хоча і необов'язково).

2. Розігріти сковорідку. Тісто наливати, розприділяти тонким млинцем по сковорідці і готувати на середньому вогні з обох сторін по кілька хвилин. Вихід - біля 25 штук (але на торт з фото пішло лише 20, інші були з'їдені
☺️).

3. На кожен новоспечений млинець прикласти кондитерське роз'ємне кільце (можна замінити на тарілку чи кругле дечко з-під торту) меншого діаметру і за допомогою гострого ножа обрізати сухуваті краї. Слідкувати, щоб всі налисники були однакового діаметру і з рівними краями.

В а н і л ь н и й т в о р о ж н о - в е р ш к о в и й к р е м:

В а н і л ь н и й т в о р о ж н о - в е р ш к о в и й к р е м:
творог (жирний) - в мене 540 г
готові збиті жирні вершки - близько 400 мл
цукор - 5 ст.л. (в залежності від солодкості вершків
ванілін - 1/4 ч.л.
1.Творог, цукор і ванілін збити блендером на малих оборотах (можна пропустити творог через м'ясорубку чи перетерти крізь сито).
2. По кілька ст.л. додавати вершковий крем в творог і перезбивати блендером на малих оборотах. Врегулюювати кількістю вершків (можна замінити жирною сметаною, але в меншій кількості + більше цукру) достатню густину і консистенцію творожного крему.
полуниці (в мене розморожені відціджені) - 200 г
цукор - 80 г.
С м о р о д и н о в а п р о с л о й к а:
смородина (в мене розморожені відціджені) - 200 г
цукор - 100 г.
Блендером на високих оборотах по черзі збити-перетерти окремо з цукром полуницю і смородину. Солодкість кожного врегулювати за допомогою цукру (мені було достатньо і цього цукру). Далі можна відставити на 15 хв при кімнатній температурі (щоб цукор краще розчинився) і потім ще раз через блендер пропустити.

1. На плоске блюдо поставити кондитерське роз'ємне кільце (чи кільце від круглого дечка на торт). Покласти млинець, далі творожний крем - млинець - полунична прослойка - млинець - крем - млинець - смородинова прослойка - млинець - крем і т.д. до самого верху чи до закінення налисників.
2. Поставити для пропитки і стабілізації в холодильник на 2-4 години.
3. Дістати з кільця (роз'єднати, пройшовшись гострим ножем по краям). Вирівняти залишками крему боки та верх торту.

Ш о к о л а д н і п о д т ь о к и:
тут 2/3 частини молочного і 1/4 екстрачорного шоколаду розтопити на водяній бані (маленький вогонь), змішати зі ст.л. вершків і 2-3 ст.л. олії без запаху (в залежності від обраної консистенції). Викласти в чистий кондитерський мішечок, обрізати кінчик і робити подтьоки на охолодженому торті (тоді швидше застине глазур). Можна використати лише сам шоколад на подтьоки, але при розрізанні вони будуть тріскатись і ламатись, а не різатись рівними краями.



Коментарі
Дописати коментар