Торт "Свіча" (власний рецепт)

Торт складається з п'яти малесеньких бісквітних коржів, кожен діаметром по 10 см (використовувати форму або кульнарне кільце для випічки коржів).
Начинка - домашнє абрикосове варення, крем - збиті вершки з сиром маскарпоне та цукром. Це мій власний забум і рецепт, тому можна сміло експерементувати!
Кожен бісквітний корж готується окремо за рецептом приготування класичного бісквіту (яйця+цукор+борошно). В цьому варіанті бісквіт був на одне яйце, так як випікався в маленькій формі (10 см). Кожен готовий охолоджений корж вирівняти по товщині, зрізуючи вершки у кожному при необхідності. Викладаємо на тацю перший корж. Змастити абрикосовим варенням (можна замінити іншим), потім кремом і викладати коржі вертикально, повторючи все з варенням і кремом. На вершечку торта вирізати в бісквіті місце діаметром, як майбутня свіча (в моєму випадку боялась, що свічечка потім застряне і тому вирізала трохи більше коржа). Готовий торт вирівняти кремом, охолодити, можна ще при необхідності підрівняти кремом. Полити верх будь-якою глазур'ю (в моєму випадку була дзеркальна, але, гадаю, біла шоколадна глазур ідеально підійде - так буде більш реалістиніше), формуючи подтьоки, ніби як при горінні справжньої свічі. Прикрасити висушеними мастичними сніжинками, мастичними шариками, бусинками, різними тематичними посипками, свіжими фруктами та цукерками тощо. Все на свій смак!
Бісквітний торт "Свіча" у розрізі:
І на весь "зріст":
Коментарі
Дописати коментар