СВИННИЙ РУЛЕТ З ОВОЧАМИ ТА ТИМ'ЯНОМ ПО-ЗИМОВОМУ (власний рецепт)














Звичайний запечений м'ясний рулет виглядатиме по-святковому на Вашому столі при використанні навіть простих і доступних продуктів, які взимку є в кожній оселі! А тим'ян особливо підкреслить смак готового рулету!








Інгредієнти:
600 г плоского шматка свинини (або розрізати у формі "книжка")
1 кусок солоного сала (з банки дістаємо)))
2 середні морквини (сирі)
4-5 маринованих огірків
1 цибулина
сухий тим'ян, перець мелений, сіль.

1. В мене на час приготування такого "придуманого" рулету не було цілого шматка свинини, але були заготовки для відбивних. Кожну з них відбила, посолила-поперчила з двох сторін і склала в один пласт. Місця їх стиків теж потрібно трішки відбити. Свинину відбиваю саме таким молоточком, а не дерев'яним.



2. Думаю, в кожному домі (особливо на Україні) завжди знайдеться сало - хтось солить в банки, а хтось і заморожує. Наш кусочок сала ріжемо тоненько і розкладаємо по м'ясному пласту. Замість сала (якщо хтось не любить) можна використати порізані шматоки з замороженого масла.


3. Морквинки чистимо, миємо, ріжемо кружеками і викладаємо на майбутній м'ясний рулет.
4. Мариновані огірочки нарізаємо тоненькими смужками - і на моркву!
5. Зверху викладаємо порізану півкільцями цибулю - вона додає соковитості всередині рулету. Потім посипаємо сухими гілочками тим'яну, розім'ятими в долоні.
6. Обережно скручуємо в рулет (в моєму випадку це важче зробити, ніж було б з цілим пластом - в деяких місцях, особливо стиків, м'ясні пластинки розривались і начинка випадала з середини). Рулет міцно перев'язуємо спеціальними нитками, які підійдуть для запікання.
7.  Рулет обмотуємо фольгою і запікаємо в духовці при 175-180С приблизно 40 хв.
8. Потім розмотуємо фольгу і розмазуємо зверху діжонську гірчицю. Запікаємо ще хвилин 10-15.
Це фото вже готового запеченого рулета.






9.  Тарілку полити готовим бальзамічним соусом. Зняти з рулета нитку (обережно, щоб не відривались шматочки м'яса), нарізати обов'язково гострим ножем і викласти на тарілку. Прикрасити гілочками свіжого тим'яну. За бажанням прикрасити соусом (рецепт нище).




Запечений свинний рулет з овочами та тим'яном по-зимовому в розрізі вийшов ось таким:

За побажанням можна приготувати соус до цьго запеченого м'ясного рулету:
3 ст.л. свіжої сметани
1 ст.л. звичайної гірчиці
0,5 ст.л. гірчиці в зернах
5-7 гілочок свіжого тим'яну
сіль та перець.
Пряну траву дрібно нарізати, а можна використати ліше листочки. Всі складові добре перемішати.


Цей рулет можна подати окремо до святкового столу, а можна використати як складову до макарон зі свіжим салатом. Про це окрема моя публікація   https://lovelycookinghome.blogspot.com/2018/03/farfalle.html






Раніше публікувала фото у ФБ https://www.facebook.com/decorfototort/posts/1784887271814924

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бутерброди з тунцем та свіжої цибулі

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З КРОПОМ. З чим можна приготувати і як подати

Торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим кремом, горіхами та кленовим сиропом (власний рецепт)