ЙОГУРТОВІ ОЛАДКИ З КАРАМЕЛІЗОВАНИМИ ЯБЛУКАМИ (в мультиварці)

😍 У кожної сім'ї є свій варіант приготування пухких оладок. Ділюсь своїм, найбільш вживаним і корисним - ЙОГУРТОВІ ОЛАДКИ🥞, але на сьогодні будуть З КАРАМЕЛІЗОВАНИМИ ЯБЛУКАМИ (в мультиварці).


Т і с т о:
йогурт (без добавок) - 400 мл
яйця - 3 шт.
олія - 4 ст.л.
цукор - 0,5 скл.
розпушувач - 1 ч.л. (беру половинку)
борошно - 250-280 г (можливо і більше).




1. Змішати яйця, йогурт, цукор і олію (краще міксером). Просіяти борошно з розпушувачем і перемішати, дати тісту 10 хв відпочити. (В залежності від кількості борошна можна регулювати вихід оладок - менше борошна, то м'якші і тонкі; більше, то пухкіші, але як на мене то твердіші набагато виходять, тому не додаю забагато борошна.)
2. Розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії. Тісто набирати столовою ложкою і готувати на середньому вогні з обох сторін.


К а р а м е л і з о в а н і я б л у к а:
яблука твердих сортів - 3 шт.
цукор - 3 ст.л.
масло - 2 ст.л.
кориця, мускатний горіх.





1. Яблука помити, висушити (можна витерти серветкою), почистити серединку і за потреби зняти шкірку. Порізати на нетонкі шматочки і відразу приступати до термічної обробки щоб не потемніли.
2. Мультиварку ставимо на режим "Жарка 15 хв". В розігріту чашу кладемо масло, коли розтане (розприділити його по чаші лопаткою) - кидаємо цукор. Коли він розтане, буде густа карамель, - кладемо яблука, потім корицю і мускатний горіх (менше по 0,5 ч.л.). Обережно перемішувати спеціальною лопаткою для мультиварки. Готові карамелізовані яблука обережно викласти на тарілку і подавати.
☝️Яблука можна карамелізувати і в звичайній товстостінній каструльці - не проблема. Можна використовувати тростинниковий (коричневий) цукор (в мене, на жаль, не було) - вийде ще смачніше! Для дорослих можна додати в кінці приготування кілька ст.л. коньяку і підпалити.
Подавати йогуртові оладки можна зі збитими вершками, сметаною, корицею та цукровою пудрою. І Вам смачного!



Викладала фото на ФБ за 13.02. 2018 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бутерброди з тунцем та свіжої цибулі

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З КРОПОМ. З чим можна приготувати і як подати

Торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим кремом, горіхами та кленовим сиропом (власний рецепт)