Запечений рулет з філе індички

Готувала вперше! Дуже хотіла щось спробувати з філе індички. Купила, трохи подумала і вирішила використати  в начинці те, що було вдома: грецькі горіхи та ягоди замороженої журавлини. Подавала до святкового столу, гості розібрали "на ура"!

Інгредієнти для рулету з начинкою:
800 г (до 1 кг) філе індички
1 яблуко (червоне краще підходить, твердий сорт брати)
3 ст. л. м'якого масла (можна розтопити і охолодити)
50-70 г грецьких горіхів (порізати дрібно)
1 ст. л. журавлини (чи клюкви)
1 ст л. розмарину (можна сушений)
0,5 ст. л. тим'яну (можна сушений)
сіль та перець.
Для глазурі:
2 ст. л. діжонської гіриці
2 зубці часнику (через прес)
1,5 ст. л. м'якого масла
сіль та перець.
1. Індичу грудку розрізати і розкрити як книгу. Трохи відбити в потовщених краях, щоб було рівномірно по товщині.  Посолити та поперчити з обох боків. Змастити маслом. (Це потрібно, так як саме філе не жирне, щоб під час випікання не ставало сухим.)
2. Яблуко помити, видалити серцевину і нарізати тонкими пластинками. На пласт м'яса викласти рубані-порізані горіхи, журавлину, яблучні пластинки, зверху посипати тим'яном і нарізаним розмарином.

  • Якщо використовувати для приготування свіжі пряні трави, то запечене м'ясо вийде більш ароматним. Влітку купую всі трави та зелень на ринку (завжди можна знайти гарні варіанти за приємними цінами), а от взимку краще і дешевше вийде купувати і великих супермаркетах. Залишки трав можна висушити і теж потім використовувати для кулінарії. І не потрібно буде купувати трави в пакетиках!

3. Рулет з начинкою потрібно обережно згорнути і добре стягнути ниткою. Викласти рулет у форму для запікання, змастити маслом і накрити фольгою. Запікати 40 хв при 175С.
4. Зняти з форми фольгу, змастити верх та боки рулету перемішаною сумішшю для глазурі. Запікати в духовці ще приблизно 20 хв.
4. Готовий рулет прикрити фольгою і залишити на 10 хв. 
5. Обережно зняти нитку, нарізати рулет пластинами по 1,5-2 см і викласти на тарілку. (В мене тарілка полита бальзамічним соусом.)


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бутерброди з тунцем та свіжої цибулі

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З КРОПОМ. З чим можна приготувати і як подати

Торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим кремом, горіхами та кленовим сиропом (власний рецепт)