ШОТЛАНДСЬКЕ ПЕЧИВО "ШОРТБРЕД"
Мене дуже зацікавив цей рецепт в книзі Галини Артеменко "Песочное, бисквитное печенье. Шоколадное, ореховое, курабье, венское, фитнес, савоярди, бискотти" (в кінці вкажу ссилки). Із продуктів потрібно всього лише 3 інгредієнти! Тим більше вони є у будь-якій оселі і готувати таке печиво дуже легко. Ніяких насадок навіть не потрібно!
Інгредієнти для печива:
125 г масла
40 г цукрової пудри
180 г борошна.

1. Масло кімнатної температури потрібно змішати з цукровою пудрою (я робила з цукром і пудрою на половину) і розтерти за допомогою силіконової лопатки чи звичайної ложки.
2. До маси додати борошно і обережно вимішувати, поки не вийде легке розсипчасте тісто. Ця процедура займе 2-3 хвилини.
3. Тісто викласти у форму для випічки 16*16 см (я використовувала 20*20 см, так як меншої в мене не було). Ретельно ложкою утрамбувати і слідкувати, щоб поверхня не була з різкими хвилями-горбочками.
4. Гострим ножем розділити тісто у формі на сектори приблизно 2*8 см, щоб потім можна легко розділити на рівні порції. Зверху на кожній заготовочці можна при бажанні зробити якийсь декоративний малюночок, використовуючи, наприклад, палички для суші, соломи для соку, чи, як в моєму випадку, якусь не товсту насадку для кондитерського мішка.
5. Печиво потрібно випікати при 170 С біля 25 хв до світлозолотистого кольору. Печиво охолодити в формі, і лише потім діставати (процшовшись ще раз ножем по надрізам), піддіваючи кожен шматочок печива обережно з однієї сторони.
6. Готове печиво присипати цукровою пудрою з ситечка, прикрасити листочками м'яти.
125 г масла
40 г цукрової пудри
180 г борошна.

1. Масло кімнатної температури потрібно змішати з цукровою пудрою (я робила з цукром і пудрою на половину) і розтерти за допомогою силіконової лопатки чи звичайної ложки.
2. До маси додати борошно і обережно вимішувати, поки не вийде легке розсипчасте тісто. Ця процедура займе 2-3 хвилини.
3. Тісто викласти у форму для випічки 16*16 см (я використовувала 20*20 см, так як меншої в мене не було). Ретельно ложкою утрамбувати і слідкувати, щоб поверхня не була з різкими хвилями-горбочками.
4. Гострим ножем розділити тісто у формі на сектори приблизно 2*8 см, щоб потім можна легко розділити на рівні порції. Зверху на кожній заготовочці можна при бажанні зробити якийсь декоративний малюночок, використовуючи, наприклад, палички для суші, соломи для соку, чи, як в моєму випадку, якусь не товсту насадку для кондитерського мішка.
5. Печиво потрібно випікати при 170 С біля 25 хв до світлозолотистого кольору. Печиво охолодити в формі, і лише потім діставати (процшовшись ще раз ножем по надрізам), піддіваючи кожен шматочок печива обережно з однієї сторони.
6. Готове печиво присипати цукровою пудрою з ситечка, прикрасити листочками м'яти.
Важливо!Печиво дуже ніжне і розсипчасте, особливо коли гаряче. А яке ж смачне!.. Готуйте велику чашку чаю!
Даю ссилки на автора:
Галина Артеменко у facebook https://www.facebook.com/galinartemenko?pnref=friends.search
кулінарний блог Галини "Жизнь - вкусная" у ФБ https://www.facebook.com/zhizn.vkusnaja/?pnref=lhc
кулінарний сайт Галини http://www.zhizn-vkusnaja.com.ua
кулінарний канал на youtube Галини https://www.youtube.com/channel/UC8SwqxcTUOP0NfL4VRj8LHA
Коментарі
Дописати коментар