Яйце-бенедикт на рисовій подушці з чевапчічі та свіжим салатом на сланцевій дошці
Якось мій чоловік подарував мені велику сланцеву дошку. Дуже хотіла спробувати щось подати на ній. Ось що в мене вийшло в результаті такого експерименту:
Головне, що готується все досить швидко і дуже смачно! Спробуєте обов'язково!
Техніка приготування:
1. Рис добре промити, відварити в товстостінній каструлі. Солити після закипання води. Після приготування залишити в спокої на 10 хв.
1. Рис добре промити, відварити в товстостінній каструлі. Солити після закипання води. Після приготування залишити в спокої на 10 хв.
2. М'ясні чевапчічі продаються свіжими в великих супермаркетах. Можна приготувати і самим: з фаршу з приправами зробити "пальчики", обмотати пластом свіжого бекону. На розігрітій сковорідці в невеликій кількості олії піджарити чевапчічі. Можна і на електрогрилю, і в духовці - смачно будь-як!(вже готувала)
3. В маленькій каструльці довести воду до кипіння (каструлю заповнити на 2/3 води), посолити та додати майже 1 ст.л. оцту. Яйце розбити в маленьке блюдце, не пошкодивши жовток. В каструлі ложкою зробити круговорот води за годинниковою стрілкою, і в ту серединку додати розбите яйце. Поки вода буде крутитись - білок яйця буде схоплюватись і яйце буде тримати форму. Варити на власний смак (до якого стану жовток довести, маю на увазі) - по 2 хв для кожного стану менше, ніж у звичайних яйцях. Варити лише по одному такому яйці одночасно (хоча я вже навчилась і по 2 відразу))) Дістати шумівкою, дати на окремій тарілці стекти воді (кілька хв) і посиипати приправами (в мене мелений перець та італійські трави).

Мій чоловік любить ось таке яйце - щоб жовток розтікався, ніби якийсь соус.
4. Зробити салат зі свіжого листя салату та червоного (солодкого) перцю. Заправити оливковою олією та бальзамічним соусом.
5. Все, можна формувати страву для подачі! Рис виклала і притрамбувала трішки ложкою в маленькому кільці прямо на сланцевій дошці. А далі все робила-викладала як на фото.
3. В маленькій каструльці довести воду до кипіння (каструлю заповнити на 2/3 води), посолити та додати майже 1 ст.л. оцту. Яйце розбити в маленьке блюдце, не пошкодивши жовток. В каструлі ложкою зробити круговорот води за годинниковою стрілкою, і в ту серединку додати розбите яйце. Поки вода буде крутитись - білок яйця буде схоплюватись і яйце буде тримати форму. Варити на власний смак (до якого стану жовток довести, маю на увазі) - по 2 хв для кожного стану менше, ніж у звичайних яйцях. Варити лише по одному такому яйці одночасно (хоча я вже навчилась і по 2 відразу))) Дістати шумівкою, дати на окремій тарілці стекти воді (кілька хв) і посиипати приправами (в мене мелений перець та італійські трави).
Мій чоловік любить ось таке яйце - щоб жовток розтікався, ніби якийсь соус.
4. Зробити салат зі свіжого листя салату та червоного (солодкого) перцю. Заправити оливковою олією та бальзамічним соусом.
5. Все, можна формувати страву для подачі! Рис виклала і притрамбувала трішки ложкою в маленькому кільці прямо на сланцевій дошці. А далі все робила-викладала як на фото.
6. Соуси: використала по кілька капель "Чілі", бальзамічного і звичайної ... сметани.)))))))))
Ну що, правда , що швидко!
Ну що, правда , що швидко!
Ще кілька фото цієї смакоти:
А ось і прекрасне яйце :))))
Коментарі
Дописати коментар