Запечена курка з мигдалем, розмарином та апельсином


Якось, готуючи страви до святкового столу, вирішила подати обов'язково запечену курку. Така страва дуже гарно виглядає на загальному столі, і вистачить всій сім'ї! 
Я вже і раніше готувала таку курку, за різними рецептами. І цього разу вирішила приготувати по-новому! Натрапила на рецепт в журналі "Это вкусно!" №7, 2017. Тим більше всі інгредієнти в мене на той час були - чому б ні!
Рецультат всіх приголомшив - ТАКА СМАЧНА ВИЙШЛА ЗАПЕЧЕНА КУРКА! Просто М-М-М-М! Швиденько ділюсь рецептом!
Інгредієнти:
1 ціла курка
0,5 апельсина
50 г мигдалю
1 зірочка бад'яну
1 паличка кориці
1 гілочка розмарину
сухі прованські трави
сіль та перець
оливкова олія.








1. Курку потрібно обов'язково вимити і обсушити. Апельсин нарізати кружечками. Розігріти духовку до 180 С.
2. Всю курку натерти сіллю та перцем. Всередину покласти кружечки апельсина, мигдаль, бад'ян, паличку кориці, розмарин.
3. Зверху курку змастити оливковою олією і присипати сухими травами. Ніжки зв'язати ниткою чи сколоти шпажками; крильця, щоб не пересмажились, обмотати невеликим шматочком фольги або сховати під спинку.
4. Викласти у форму і запікати не менше 40 хв. Провірити на готовність, проколовши курку шпажкою - чи прозорий сік витікає (готова) чи з комішками крові (ще запікати).

Обов'язково буду запікати саме за цим рецептом! Вся різноманітність приправ - потрібна, все гармонічне за смаком виходить в результаті!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бутерброди з тунцем та свіжої цибулі

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З КРОПОМ. З чим можна приготувати і як подати

Торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим кремом, горіхами та кленовим сиропом (власний рецепт)