Запечена курка з мигдалем, розмарином та апельсином
Якось, готуючи страви до святкового столу, вирішила подати обов'язково запечену курку. Така страва дуже гарно виглядає на загальному столі, і вистачить всій сім'ї!
Я вже і раніше готувала таку курку, за різними рецептами. І цього разу вирішила приготувати по-новому! Натрапила на рецепт в журналі "Это вкусно!" №7, 2017. Тим більше всі інгредієнти в мене на той час були - чому б ні!
Рецультат всіх приголомшив - ТАКА СМАЧНА ВИЙШЛА ЗАПЕЧЕНА КУРКА! Просто М-М-М-М! Швиденько ділюсь рецептом!
Інгредієнти:
1 ціла курка
0,5 апельсина
50 г мигдалю
1 зірочка бад'яну
1 паличка кориці
1 гілочка розмарину
сухі прованські трави
сіль та перець
оливкова олія.

2. Всю курку натерти сіллю та перцем. Всередину покласти кружечки апельсина, мигдаль, бад'ян, паличку кориці, розмарин.
3. Зверху курку змастити оливковою олією і присипати сухими травами. Ніжки зв'язати ниткою чи сколоти шпажками; крильця, щоб не пересмажились, обмотати невеликим шматочком фольги або сховати під спинку.
4. Викласти у форму і запікати не менше 40 хв. Провірити на готовність, проколовши курку шпажкою - чи прозорий сік витікає (готова) чи з комішками крові (ще запікати).
Обов'язково буду запікати саме за цим рецептом! Вся різноманітність приправ - потрібна, все гармонічне за смаком виходить в результаті!
Коментарі
Дописати коментар