Лимонний торт з лимонним курдом і швейцарським безе (частина 2)



Торт "Коник-Єдиноріг" 




Збираємо лимонний торт зі швейцарською меренгою і лимонним курдом

17. Кожен лимонний корж розрізаємо (по горизонталі) на дві половинки за допомогою гострого зазубреного ножа (у мене вийшло 6 коржів, але використовувала 5 на торт - шостий був з'їдений). Обережно наколюємо виделкою лимонні коржі і щедро змащуємо сиропом-просоченням (на фото видно відблиск від пропитки на коржі).






18. На сервіровоне блюдо або велику плоску тарілку викладаємо перший лимонний шар коржа. Кондитерський мішечок заповнюємо швейцарською меренгою з круглим наконечником або насадкою (в мене був просто обрізаний кінчик мішечка). Кремом з кондитерського мішка робимо коло по краях коржа (дивіться приклад на фото). Заповнюємо отримане коло (кільце) кремом-чіз, а поверх покриваємо лимонним курдом. Обережно розрівнюємо лопаткою.


19. Аналогічно все так само робимо далі: корж-пропитка-кільце з меренги- чіз-лимонний курт. Все до верхнього коржу.
20. Повністю весь лимонний торт промазуємо тонким шаром меренги (боки, верхівку) - цим самим ми скріплюємо всі крихти торту. Охолоджуємо в холодильнику до 20 хв. Потім за допомогою широкого шпателя і швейцарської меренги вирівнююємо швидкими рухами весь торт.

21. Розділяємо весь крем-меренгу, що залишився на маленькі порції і змішуємо кожен окремо з обраним відтінком гелевих барвників (в мене фірм "Americolor" та "Украса"), регулюючи світліше-темніше. Кожен колір меренги наповнюємо в одноразові кондитерські мішечки. Обрані насадки розподіляємо ще по чистих мішечках (я чергувала насадки по двох мішечках). Далі мішечок з кольром меренги і мішечок з насадками можна чергувати, щоб отримати різні квіточки-завиточки в одному кольорі.



22. Вставляємо в торт висушені на шпажках вже готові мастичні вушка і ріг, покрашений розведеним золотим кандурином. Відштовхучись від їх місцезнаходження на "голові коника" за допомогою різних насадок з різними кольорами меренги формуємо "гриву", починаючи від центральної (на чолі). Пустоти заповнюємо зеленими листочками (чи травичкою) через насадку. Малюємо "очки" (в мене за допомогою фіолетового барвника "AmeriColor") тоненькою кісточкою.










Вигляд зверху "голови коника".





































  
Вся сформована кремом "грива".



















Лимонний торт з лимонним курдом і швейцарським безе у вигляді коника-єдинорога в розрізі.

Думаю, видно всю красу цього смачного і ніжного торта.











Приготуйте обов'язково такий лимонний торт з різними кремами. Його текстура ідеальна, ніжна, та м'яка. До лимонного курду можна додати трохи більше цукру, на мою думку. Брала за основу рецепт із сайту "Лакомые рецепты" (ссилка вказана у першій частині "Лимонний торт з лимонним курдом").























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бутерброди з тунцем та свіжої цибулі

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З КРОПОМ. З чим можна приготувати і як подати

Торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим кремом, горіхами та кленовим сиропом (власний рецепт)