Солодощі

   Солодощі... Хто ж їх не любить?! В моїй сім'ї завжди після ситного обіду чи смачної вечері з чашкою гарячого чаю завжди щось треба солоденьке. (Особливо для мого коханого чоловіка! А діти то і так можуть цілий день розтаскувати).
   З раннього дитинства моя мама пекла зі мною печиво, булочки, трубочки, бісквіти робили в звичайних каструльках (дечків майже не було), робили домашнє морозиво, льодяники, желе... Десь з 12 років мені подобалось щось пекти в духовці (яка постійна ламалась). Пам'ятаю свою першу запашну шарлотку! В мене з'явився перший міксер (ручний, не електричний), на зібрані якісь свої кошти купувала різні формочки та дечка, деякими користуюсь і досі (!).
   Фото випічки, десертів, суфле-желе, зефіру, печива, різних капкейків, ще більш різноманітніших тортів буду додавати на цю сторінку кулінарного блогу під назвою "Солодощі". Нові фото буду постійно догружати в кінці цієї сторінки, тому прийдеться всю стрічку прокручувати і її передивлятись 😉. Можливо, комусь будуть цікаві фото і мої варіанти для власного натхнення! Якщо є на блозі окрема публікація чи відео на youtube про щось солоденьке (чи, наприклад, частину її) то по вказаній ссилці можна буде відразу зайти і подивитись. Всім приємного перегляду і смачних готувань для своїх рідних!


___________________________________________________
День народження мого чоловіка, початок літа 2017 р. Як же його вразити і зробити подарунок (не один:)), щоб надовго запам'яталось? Я більше місяця готувала фотозону в стилі "Paris", але це вже окрема тема... А який же тортик зробити, свічі ж обов'язково потрібно задувати?! Натхнення я шукала по магазинчиках і ринку, скуповлюючи продукти додому. Зайшла в кондитерську "Моркв'яна Мар'яна" в центрі нашого міста. Маленький тортик (не пам'ятаю як називався, але його там готують весь полуничний сезон) з бісквітних коржів та крему на основі сиру філадельфія (мені так сказали) мене найбільше вразив. Для замовлення кг такого був 360 грн. Мені захотілось подарувати саме такого! Лише крем в мене був на основі домашнього сиру маскарпоне. Звісно ж, він не ідеальний, але саме його вважаю своєю першою сходинкою, чимось переломним в моїх раніших тортиках. Я почала більше цікавитись і різноманітністю кремів, начинок, коржів, вирівняними боками, цікавими серединками, декоруванням та прикрашанням!..


 Мій перший торт із шоколадними потьоками. В оригіналі був прикрашений лише полиничками і печивом Оrео.

Також на десерт були полуниці в шоколадній глазурі та шоколадно-м'ятні капкейки з полуничками. Теж мої солодкі експерименти!




____________________________________________________
Літні капкейки. Вперше купила для роботи кондитерські мішки та насадки для крему





_____________________________________________________________
Наші старшенькі і мій варіант шоколадно-ванільного торту з шоколадними білими потьоками та цукерками з малиною. Вже не відірвеш!
Розріз шоколадно-ванільного експерименту



Далі буде...



_____________________________________________
Не повірете, але це мій перший мусовий торт!
😄Начитавшись кілька рецептів, надивившись пару відео - отримала натхнення на створення ось такого тортика. Назвала його поки що "Три в одному", - тут шоколадний бісквіт, малинове конфі і вершковий мус (все що подобається). В розрізі видно. Зверху дзеркальна глазур на інвертному сиропі (теж сама приготувала). Прикрасила так, як придумала. 
В загальному мені, а ще більше дітям і чоловікові, дуже сподобався!
https://www.facebook.com/decorfototort/posts/1749754781994840























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бутерброди з тунцем та свіжої цибулі

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З КРОПОМ. З чим можна приготувати і як подати

Торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим кремом, горіхами та кленовим сиропом (власний рецепт)