ПАСОЧКА "АРОМАТНА" (рецепт на одну пасочку)


























Рецепт розрахований лише на одну порцію, тобто буде одна смачна і ароматна середня пасочка. Для більшого виходу потрібно збільшити кількість інгрідієнтів в 2-3 рази.

Інгрідієнти:
борошно - 225 г  (приблизно 1 скл) 
курячі жовтки - 3 шт.
молоко - 100 мл 
дріжджі живі - 12 г 
масло -100 г 
цукор - 100 г 
ванілін, сіль 
лимон  
ізюм - 50 г 
в'ялена вишня - 50 г  
мигдаль - 50 г 
коньяк майже - 2 ст. л.
лікер Амаретто - 1 ст. л.
1. Першим ділом помити лимон і ошпарити. Найдрібнішою терткою зняти цедру з пів лимона до білої частини. В суміші коньяку і лікеру замочити вимитий ізюм, вишню, клюкву, мигдаль і цедру.
2. В підігрітому молоці з 1 ст. л. цукру розвести дріжджі. Замісити опару разом із кількома столовими ложками борошна. Потрібно поставити в тепле місце на 30-45 хв для збільшення об'єму в 2 рази.
3. Жовтки розтерти з рештою цукру. Масло кімнатної температури збити до білого кольору, додати жовтково-цукрову суміш і дрібку солі. Розтерти до однорідної маси, додавши ванілін.
4. Всипати в масляно-жовткову суміш борошно в 2 прийоми, добре перемішучи кожного разу. Все змішати з опарою. Далі вмішати сухофрукти з горіхами разом з коньяком та лікером (алкоголь в тісті при випічці весь випарується). Накрити серветкою чи чистим рушничком і поставити в тепле місце на годину-півтори.
5. Форму для пасочки змастити маслом (борошном не присипати),  дно форми застелити вирізаним з пергаменту кружком. Вилити в підготовлену форму тісто і випікати в розігрітій духовці при 170 С близько години до проби сухої палички.
6. Готову пасочку трохи охолодити і дістати з форми. Дати повністю охолонути на решітці.
7. Прикрасити можна за будь-яким смаком. 




Я вирішила не відходити від традиції і прикрасити білковим кремом, але не сирим, а заварним. Для нього збити міксером 2 білки до м'яких піків, додати  пів склянки цукру, трохи збити. Поставити на киплячу водяну баню і постійно збивати міксером (можна і ручним), поки не розтане весь цукор. Зняти з бані і збивати ще протягом 5 хв до повного охолодження. Покрити  верх пасочки глазур'ю. Я вирішила прикрасити всіма сухофруктами та горіхами, що додавались в тісто при випічці. Глазур підсихає за добу і не кришиться при розрізанні.


Ось мій варіант пасочки "Ароматна" в розрізі:

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бутерброди з тунцем та свіжої цибулі

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З КРОПОМ. З чим можна приготувати і як подати

Торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим кремом, горіхами та кленовим сиропом (власний рецепт)