ЖУЛЬЄН З КУРКОЮ ТА ГРИБАМИ (покрокові фото)


Інгредієнти:
(на 4 порції- керамічні формочки)
300 г курячого філе (в мене була вже готова запечена куряча гомілка)
200 г шампіньйонів
2 цибулини
200 мл вершків
2 ст. л. борошна
2 ст. л. масла
мускатний горіх, сіль, перець.

1. Відварити філе 20 хв, охолодити і дрібно нарізати (я взяла вже готове м'ясо відділила і порізала). Гриби і цибулю почистити і дрібно нарізати.








2. Розігріти сковорідку з ложкою масла і обжарити цибулю до золотистого кольору, викласти в тарілку.









3. В цій же сковороді розтопити решту (1 ст.л.) масла і обжарити гриби.



4. До грибів додати подрібнене філе курки та підсмажену цибулю Посолити, поперчити і обсмажити все разом 2-3 хв.










5. В сухій чистій сковорідці потрібно злегка обсмажити борошно, влити вершки і додати мускатний горіх, довести до кипіння. Якщо будуть комочки - то процідити через ситечко.








6. Додати в соус суміш з грибів і курки, перемішати і зняти з вогню через 1-2 хв.











7. Розігріти духовку до 170-180 С. Розкласти по керамічним формочкам пілготовлену суміш. (В мене було лише 3 керамічні, а одну взяла алюмінієву для одноразового приготування - продаються в супермаркетах).






8. Посипати тертим сиром на крупній тертці і відправити в духовку запікатись 20-25 хв до рум'яної скоринки.










9. Вже готовими прикрасити зеленню (кріп, тим'ян, пір'я цибулі,цибуля-порей тощо) і можна відразу подавати.
Ось кілька фото готового жульєна:



PS "Не пам'ятаю вже де бачила такий подібний жульєн, бо мої діти, "граючись", порвали той журнал. Але коли зробила по образу з голови, то все вийшло, і дуже смачно! А головне - чоловік був задоволений!"


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бутерброди з тунцем та свіжої цибулі

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З КРОПОМ. З чим можна приготувати і як подати

Торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим кремом, горіхами та кленовим сиропом (власний рецепт)