Торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим кремом, горіхами та кленовим сиропом (власний рецепт)

















"Наполеон" був для мене завжди звичайним (без образ), не складним в приготуванні тортом. Але через бажання зробити його цікавим і незвичним штовхнуло мене до експериментів!


Перечитавши кілька книжок, позаглядавши картинки в інтернеті мені спало на думку приготувати торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим заварним кремом, в прослойці з грецьким горіхом і кленовим сиропом. Ось як я готувала:
Тісто:
350 г масла (можна на половину з маргарином - колись так готувала)
1 скл. холодної води
2 великих яйці
1 ст.л. оцту 9%
700 г борошна (вага приблизна, аби тісто не прилипало)
дрібка солі.
1. Збити трішки яйця виделкою, додати сіль, воду, оцет. Перемішати і поставити в холодильник. Натерти на тертці заморожене масло, перетерти з борошном. Зробити заглибинку і по трішки додавати яєчну суміш. Вимішати тісто, розділити на 16 одинакових кульк, накрити плівкою і поставити в холодильник на 1-2 год. Тим часом можна готувати крем, щоб не втрачати час.
2. Брати по кульці тіста, найтонше розкачувати на присипаному борошном столі. Вирізати круги обраного майбутнього діаметру торту, випікати в розігрітій духовці при 200 С не більше 10 хв. Обрізки можна не випікати, так як кілька коржів вийдуть більш рум'яними за інших😂 (при необхідності можна буде підрум'янити).

Крем:
1 л молока
280 г цукру
4 ст.л. борошна без верху
3 маленьких яйці
300 г масла
трішки ваніліну
2 великі ст.л. мандаринової цедри.

Збити яйця з цукром, потім з просіяним борошном, трішки додати молока (не більше склянки) і ваніліном. Тим часом все, що залишилось, молоко поставити на плиту (середній вогонь) і закип'ятити. Яєчну суміш збивати чи швидко мішати і додавати тонкою цівкою гаряче молоко. Перелити цю суміш назад в каструлю і поставити на малий вогонь. Постійно помішувати, довести до перших бульбашок. Повинен вийти густенький без грудочок крем. Поставити охолоджуватись, але деколи помішувати, щоб не було плівочки на кремові (тим часом можна розкачувати тісто і випікати коржі). В ледь теплий крем поступово ввести за допомогою міксера чи блендера м'яке масло. В кінці додати мандаринову цедру 3 помитих і витертих серветкою цілих мандарини по черзі натерти на самій дрібній тертці, лише шкірку).

Кожен корж добре намащувати кремом, не жалкуючи - крему достатньо. Посипати подрібненими скалкою грецькими горіхами, збризнути кленовим сиропом (каплями десь пів ст.л. на кожен корж). Складати корж на корж. Верх і боки лише змастити добре кремом і відставити на 3 год. для того, щоб торт трохи просів. 2-3 дуже рум'яних коржі подрібнити скалкою і обсипати боки і верх торту. Краще ще поставити на кілька годин для пропитки.

Потім можна вже подавати, а можна і прикрасити очищеними дольками мандаринів, горіхами, мигдалем в шоколаді, шоколадом, м'ятою тощо.










Ось таким вийшов в мене задекорований торт "НАПОЛЕОН" з мандариновим заварним кремом, в прослойці з грецьким горіхом і кленовим сиропом

А ось тортик в розрізі, де видно всередині горішки порізані:

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бутерброди з тунцем та свіжої цибулі

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З КРОПОМ. З чим можна приготувати і як подати